Tapijtenreiniging Zelf Doen Tips!

Er zijn diverse manieren om zelf tapijt te reinigen met eenvoudige en vaak milieuvriendelijke middelen. Het kost wel wat tijd en enige inspanning, maar u krijgt dan wel een mooi resultaat en dat is heel belangrijk. Bovendien is zelf tapijtreinigen kostenbesparend.

Tips voor het reinigen van tapijt

  • Wees zuinig met reinigingsmiddelen.
  • Gebruik maar een kwart van de aangegeven hoeveelheid reinigingsmiddel
  • Soms is een reinigingsmiddel zelfs niet nodig, als het vuil oplosbaar is in water.
  • Zuig eerst het tapijt zorgvuldig.
  • Zorg dat het tapijt goed droog is.
  • Maak een tapijt niet te nat tijdens het reinigen, het duurt lang voor het droog is.
  • Neem de tijd voor het reinigen van een tapijt, laat het daarna goed drogen.

Het tapijt droog reinigen

In de speciaalzaak kunt u reinigingspoeder kopen. Dit poeder wordt over het tapijt gestrooid en nadat het poeder een tijdje op de vlek gelegen heeft, kunt u het poeder opzuigen. Echter deze manier werkt niet voor alle vlekken. Nadelen van deze methode zijn dat er in het tapijt gemakkelijk reinigingsmiddel achterblijft. En het tapijt trekt sneller vuil aan . Dit is een ouderwetse manier van tapijtreinigen.
Een tapijt opfrissen

Dit kan een een felgekleurd tapijt zijn of juist een tapijt dat uit één kleur bestaat. Meng lauw water in een emmer met een deel azijn. Gebruik een deel azijn op 10 delen water. Breng met een katoenen doek het azijnmengsel op het tapijt aan. Wrijf licht over het tapijt met de vochtige katoenen doek. Behandel op deze wijze het hele tapijt. Wanneer u een witte katoenen doek gebruikt, dan zult u zien hoeveel vuil u op deze manier van het tapijt afneemt. U zult zien dat het tapijt er echt van op knapt, weer fris én schoon is. Laat het tapijt na de behandeling wel goed drogen in een geventileerde ruimte.

Tapijt reinigen met sneeuw

Een oude manier om uw tapijt er weer als nieuw te laten uitzien is de volgende. Wanneer er verse sneeuw ligt in de winter, dan legt u uw tapijten buiten op de sneeuw. De tapijten moeten met de goede kant naar beneden op de sneeuw liggen. Laat het een uurtje liggen. Vervolgens goed uitkloppen en daarna het tapijt binnen laten drogen. Door de sneeuw wordt al het vuil verwijderd en het tapijt wordt weer helder van kleur.Het is heel natuurlijke manier van tapijt reinigen, deze is afgekeken van de beren. De beren rollen ook door de sneeuw om hun vacht te reinigen en te laten glanzen.

Vlek verwijderen uit vies tapijt

Dit kan heel eenvoudig met ossegalzeep en lauw water. Doe op een katoenen doek een beetje ossegal zeep en wrijf hiermee licht over de vlek. Daarna met een vochtige doek met lauw water na-behandelen. Succes met alle tips! Komt u er na al deze methoden niet uit en blijft u zitten met hardnekkige vlekken die er niet uitgaan? Schakel dan hulp in van de Tapijtenreiniging Specialist uit Rotterdam. Kijk hier voor meer info!